• Hem
  • Hjärnkoll Workplace
  • VÅGA PRATA
  • Vad vi gör
    • Vår verksamhet
    • Hjärnkoll Ung
    • Samtal i St Paul
    • Hjärnkoll Man
  • Våra ambassadörer
    • Boka en ambassadör
  • Vårt nyhetsrum
  • Kontakt
  • Riksförbundet Hjärnkoll
  • NSPH Stockholms län
  • Hjärnkoll Stockholm
  • Riksförbundet Hjärnkoll
  • NSPH Stockholms län
  • Hem
  • Hjärnkoll Workplace
  • VÅGA PRATA
  • Vad vi gör
    • Vår verksamhet
    • Hjärnkoll Ung
    • Samtal i St Paul
    • Hjärnkoll Man
  • Våra ambassadörer
    • Boka en ambassadör
  • Vårt nyhetsrum
  • Kontakt

Våra ambassadörer

Hjärnkoll Stockholms ambassadörer håller föreläsningar om psykisk ohälsa på skolor, arbetsplatser, myndigheter och ute i samhället. De syns och hörs också ibland i media. Vi har även ambassadörer som specialutbildat sig kring arbetsliv, psykiatrin och psykisk ohälsa bland unga.
Boka en ambassadör Intresseanmälan

Våra ambassadörer

  • Egna erfarenheter

  • Erfarenheter som anhörig

  • Föreläsningsformat

  • Område

  • Språk

  • Ålder

    -
  • Kön

  • Fritextsök

  • Rensa

    Rensa

Våra Hjärnkollambassadörer kan erbjuda föreläsningar på tre olika vis: Fysiskt på plats Digitalt Förinspelat

Gunilla Stieng

64 år
Gunilla föreläser om sin erfarenhet av sin ADHD-diagnos, utmattningssyndrom, svår värk och missbruksproblematik. Hon tar upp de positiva sidor som hennes diagnos har medfört och ger insikt om hur det kan vara att känna sig annorlunda.
Läs mer
Ylva

56 år
Ylva föreläser om sin erfarenhet av psykisk ohälsa som har sin grund i obearbetade barndomstrauman efter sexuella övergrepp. Hon vill prata om hur de satt spår i hennes liv. Att börja våga prata om det” fula” istället för att tiga och gömma. Ylva vill betona vikten av att inte döma människor på utsidan utan se helheten och vikten av att ha någon som tror på en.
Läs mer
Anna Morlin

52 år
Anna berättar om hur hon blev utmattad i det pressade jobbet som socialsekreterare. Efter en lång tids sjukskrivning utan stöd, hamnade hon efter ett självmordsförsök på slutenvården. Idag vill hon bidra till att förbättra den psykiatriska vården för andra som hamnar i samma situation, genom sin berättelse.
Läs mer
Abdinassir

46 år
Abdinassir föreläser om livet och dess utmaningar som förälder till barn med autism och om hur han drabbades av utmattning.
Läs mer
Josef Icmen

30 år
Josef föreläser om hans autism, tidigare Aspergers Syndrom, som han fick vid 7 års ålder och hur hans liv har varit som en bergochdalbana. Det har satt sina spår i hans vuxna liv och han har fått gå en brokig väg till att få ett fungerande liv. För att ingen ska drabbas av de upplevelser som han har fått erfara vill Josef med sin föreläsning öka kunskapen om autism. Hans tips om hur man bemöter människor med autism är att ta hänsyn, ha respekt och att vara medmänsklig. Utöver sin autism föreläser Josef också om hans dyskalkyli och homosexualitet. Josef bor i Stockholm.
Läs mer
Frida Jansson

28 år
Frida föddes mer än 3 månader för tidigt och föreläser om hur hon i vuxen ålder fick diagnosen autism (nivå 1-2).
Läs mer
Jenny Häggblom

32 år
Jenny föreläser om när hon som 12-åring valde att satsa på en elitkarriär inom idrott. När hon scoutats till USA kraschade hon in i väggen. Sex år senare fick hon diagnos inom autismspektrat, något som förklarade många av de svårigheter hon haft under sin idrottskarriär.
Läs mer
Ingela Rudler

49 år
Ingela föreläser om vägen tillbaka till arbetslivet efter att ha drabbats av utmattningssyndrom. Hon har en pedagogisk examen och kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Hon har projektlett flera Arvsfondsprojekt som fokuserat på att sprida kunskap om Aspergers syndrom och förbättra den akademiska studie- respektive arbetssituationen för denna målgrupp. Ingela föreläser om tiden innan, under och efter utmattning. Hennes erfarenheter kan vara värdefulla för: arbetsgivare, arbetsförmedling, försäkringskassa, pedagoger, elevhälsa, vård- och omsorgspersonal och anhöriga.
Läs mer
Henrik Söder

66 år
Henrik föreläser om decennier av psykoser, självmordsförsök och även problem med panikångest och om vändpunkten som kom när han skulle bli förälder.
Läs mer
Susan

46 år
Susan drabbades av två psykoser och föreläser om hur dessa förändrade hennes liv. Hon beskriver psykoserna som en andlig resa där hon fick möjlighet att läka gamla sår och känslomässiga blockeringar.
Läs mer
Erik Bring

35 år
Erik bidrar med konkreta verktyg om sin väg tillbaka från psykisk ohälsa med ångest, panikattacker, suicidtankar och tvångsvård. Framförallt vill han inspirera och ge hopp: Det finns en väg tillbaka och du är inte ensam!
Läs mer
Malene

31 år
Malene föreläser om uppväxten i ett hem med alkoholmissbruk och om hur hon idag har fått insikter och verktyg för att kunna hantera sin vardag. Hon har Bipolär sjukdom 2, EIPS (Borderline) och PTSD Posttraumatisk Stressyndrom
Läs mer
Kela

31 år
Kela föreläser om bipolaritet och OCD och de redskap som hjälper henne att ha en fungerande vardag trots tankar som krigar i huvudet.
Läs mer
Andrzej Burda

29 år
Andrzej är ett maskrosbarn, maskrosbarn är de barn som klarat sig trots alla svårigheter, ett barn som klarat sig exceptionellt bra, trots att de vuxit upp med psykiskt sjuka föräldrar.
Läs mer
Åsa

46 år
Åsa föreläser bland annat om när hon som 19-åring får en psykos på en kibbutz i Israel. Det blev vändpunkten som resulterade i diagnosen bipolär sjukdom typ 1.
Läs mer
Mikael Tell

54 år
Mikael föreläser om sin återhämtning från schizoaffektivt syndrom , tvångssyndrom (OCD) ångest och psykoser. och berättar vad som har hjälpt på vägen till att idag ha ett väl fungerande liv.
Läs mer
Mathias Boeryd

24 år
Mathias föreläser om hur han fick sin ADHD-diagnos i gymnasiet och att vara barn till en förälder med bipolär diagnos.
Läs mer
Johanna Hennberg

32 år
Johanna föreläser om hur hon vid 25 års ålder fick diagnoserna autism, ADHD och GAD - generaliserat ångestsyndrom. Hon vill vara den föreläsare som hon själv hade behövt lyssna på när hon var yngre.
Läs mer
Tove Lundin

42 år
Tove är utbildad journalist och föreläser om hur det är att växa upp med en osynlig funktionsnedsättning.
Läs mer
Freddot Carlsson Andersson

51 år
Freddot Carlsson Andersson är född 1972 och är författare, journalist och illustratör. Han är också förälder och lärare, har bland annat jobbat inom vården och som städare. Parallellt med att vara arbetslös och sjukskriven har han de senaste femton åren jobbat med funkisfrågor, psykisk hälsa och män och jämställdhet.
Läs mer
Michael Dömstedt

57 år
Michael föreläser om att ha blivit frisk från diagnostiserad tumör, ångest, utmattning, depression, fibromyalgi och högkänslighet (HSP).
Läs mer
Isabelle Berglund

21 år
Isabelle föreläser om sin ADHD, Dyslexi och Språkstörning och på vilka sett de har påverkat henne positivt och negativt i hennes liv.
Läs mer
Maria

51 år
Maria berättar om hur hon har gjort för att skapa ett riktigt lyckligt liv och hur hon har lyckats prestera och göra karriär, fast hon lever med en av de tyngsta diagnoserna med störst suicidrisk. Maria bor i Stockholm.
Läs mer
Kinsi Eid

40 år
Kinsi föreläser om den verbala (men även fysiska) misshandeln hon blev utsatt för som barn. De förnedrande och elaka orden som inte lämnar några tydliga tecken men sätter djupa spår.
Läs mer
Pepe

52 år
Pepe erbjuder en tankeväckande och inspirerande föreläsning, med tips och strategier på hur en kan hantera sitt privat- och yrkesliv runt ADHD.
Läs mer
Per Hansson

58 år
Per föreläser om hur han levde ett till synes priviligierat liv som chef inom industrin, men samtidigt kämpade med alkoholmissbruk och psykisk ohälsa. Han förlorade jobbet, huset och äktenskapet innan han sökte hjälp och fick diagnoserna Bipolär och ADD. Idag vill han hjälpa andra chefer att upptäcka psykisk ohälsa bland personalen.
Läs mer
Anna Karin Eriksson

54 år
Anna Karin föreläser om hur det är att leva med svår OCD, ångest, depressioner och kopplingen till hur sena diagnoser i livet försvårat tillfrisknandet av sin OCD. Först vid 45 och 49 års ålder fick hon sina övriga diagnoser ADD och Autism 1. Hon berättar även om vilken behandling som hjälpt och vilka strategier hon har idag för att må så bra som möjligt och njuta av livet som är här och nu. Nu längtar hon efter att komma ut och arbeta igen.
Läs mer
Åsa Höij

52 år
Åsa föreläser om hur det är att leva med långvarig psykossjukdom, bemötande och återhämtning till där hon är idag.
Läs mer
Vivi

44 år
Vivi föreläser om hur obehandlade trauman i barndomen följt henne genom livet och löpande brutit igenom via diagnoser som ätstörningar, PTSD, depression, GAD och utmattningsdepression.
Läs mer
Sofia Lindström

65 år
Sofia föreläser om hur hon har levt med depression och ångest sedan hon var barn och hur det är att få diagnosen Aspergers syndrom i vuxen ålder.
Läs mer
Elisabeth Arborelius

75 år
Elisabeth föreläser om den depressionssjukdom hon har kämpat med hela livet och om möjligheter att bli djupt tillfredsställd i sitt liv.
Läs mer
Agnes

31 år
Agnes föreläser om sina erfarenheter av bland annat ätstörningar, depression och panikångest, och vad som hjälpte henne till att inte längre leva med maten som fiende. Hon pratar om hur hon ser på sin resa idag och vad som skulle kunna hjälpt henne långt tidigare samt vad som hjälpte henne på vägen. Idag ser hon den psykiska ohälsan som symptom på något annat, något som som ingen förstod där och då.
Läs mer
Caroline Lantz

30 år
Under Caroline Lantzs föreläsningar kommer man höra mer av hennes livsberättelse med en rad olika diagnoser. En genmutation har gett en diagnos som inneburit att livet blev en riktigt berg- och dalbana, som när man ska dyka från ett fartyg på havet och det inte är vindstilla, man blir sjösjuk och allt snurrar! Caroline berättar om sina erfarenheter när man inte blir tagen på allvar och hur det är när man inte blir mött i ens behov, som att bli sedd exempelvis.
Läs mer
Lisa Förander

46 år
Under Lisa Föranders föreläsning berättar Lisa öppet, starkt och reflekterande om sin resa från psykisk ohälsa, tvångsvård och psykoser till mentalt stark, balanserad och friskskriven.
Läs mer
Mark Ennis

61 år
Mark erbjuder en inblick i en livslång utmaning och den livskris som till slut landade i diagnosen ADHD vid 54 års ålder. Mark bor i Stockholm.
Läs mer
Agneta K

61 år
Agneta föreläser om sina erfarenheter med diagnosen schizoaffektivt syndrom
Läs mer
Irene Rösberg

37 år
Irene jobbade som marknadschef, var 31 år och småbarnsförälder när hon drabbades av utmattningssyndrom. I hennes föreläsningar får vi höra den ocensurerade versionen om hur det är att stressa så mycket att kroppen till slut lägger av. ”Oavsett hur nattsvart det kan kännas finns det en väg tillbaka, tro mig, jag vet”, säger Irene.
Läs mer
Erik Wåhlberg

28 år
Erik har diagnoserna högfungerande autism, bipolär sjukdom och ADHD och föreläser om hur han lärt sig gå sin egen väg och trotsa motgångar, förväntningar, fördomar och krav som inte ligger i linje med hans funktionssätt.
Läs mer
Veronica Pålsson

48 år
Veronica föreläser om hur det var för henne när hon som högpresterande förskollärare hamnade i en förlossningspsykos och hur hon med hjälp av olika strategier och verktyg förändrade sin syn på sig själv som person och som mamma men även om utmattningen som blev hennes stora uppvaknande.
Läs mer
Lina

33 år
Lina föreläser om hur det är att leva med bipolär diagnos typ 1 men även om mobbing, utanförskap och vikten av att känna sig behövd både i skolan, arbetslivet och privatlivet.
Läs mer
Hjärnkoll Stockholm

Hjärnkoll Stockholm

/NSPH Stockholms län Södermannagatan 36
116 40 Stockholm

Hjärnkoll Stockholm är en del av NSPH Stockholms län

Telefon:0793 416 596

E-post: info@hjarnkollstockholm.se

Om cookies

Sociala medier