Samtal i St Paul

ÖVER 70 000 PERSONER HAR NU SETT FILMERNA!
I Samtal i St Paul möter vi människor som delar sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa på teman som Ensamhet, Beroende, Sorg, Rädsla och olika diagnoser. I vanliga fall bjuder vi in ett hundratal personer att lyssna och dela sina egna erfarenheter efter samtalet. Platsen är St Paul på Mariatorget 10. Samtalen livesänds även över Hjärnkoll Stockholms Facebooksida.

Coronaspecial
Nu har vi Coronaspecial, där vi belyser Coronapandemins inverkan på den psykiska ohälsan, i samtal med berörda personer. Dessa samtal livesänds endast på vår Facebooksida och läggs därefter upp här. Samtalsledare är Lou Rehnlund, Regional samordnare för Hjärnkoll Stockholm.

******

För 10 år sen fick musikern och föreläsaren Erik Bring tvångsinläggas på grund av psykisk ohälsa. Hör honom berätta om de strategier som hjälpt honom att hitta balans i livet.

Samtal i St Paul: "Rutinerna hjälper mig att hantera mitt psykiska mående"

För 10 år sen fick musikern och föreläsaren Erik Bring tvångsinläggas på grund av psykisk ohälsa. Hör honom berätta om de strategier som gör att han hittat balans i livet.

Geplaatst door Hjärnkoll Stockholm op Woensdag 27 mei 2020


I detta avsnitt av Samtal i St Paul berättar Kela om hur karantänen påverkar hennes och andras OCD (tvång), inte minst kring att tvätta händerna.

Möt Elisabeth Arborelius 72 år, som är präst och har en kronisk lungsjukdom. Elisabeth blev smittad av Covid-19. Hör henne berätta om att se döden i vitögat.

Tess, sjuksköterska på akutmottagningen på ett av Stockholms största sjukhus, berättar hur Coronaepidemin påverkar henne.

Andrea 19, berättar om den efterlängtade stundenten som ställs in, åren av mobbning i skolan och bitchblickar, men också hur svårt det kan vara med hemundervisning när man har Aspergers och ADD.

Caroline berättar om exmakens självmord, sonens död, föräldrarnas bortgång – med bara några veckor emellan – och det kraschade äktenskapet, som tidigare hållit henne uppe. Hur gör hon för att själv överleva?

Patrik Wincent, programledare för Lyxfällan, författare, föreläsare, företagare mm berättar om sitt beroende och hur han lyckades ta sig ur det, genom en resa in i sig själv med många stora insikter.

Jasmine berättar om att leva med BDD – inbillad fulhet. Hur hanterar man sina tankar och ångesten som uppstår? Hör hennes kloka tankar om “BDD-bitchen”, som hon kallar sina ångestdrivna tankar.

Ludvig von Bahr, superentreprenör, berättar om prestationskraven som ledde honom rakt in i väggen, resan till meningsfullhet och hur han idag hjäper andra ledare att hitta hem till sig själva.

Victoria berättar här om hur hon hamnade i utmattning och vägen tillbaka, som är ett ständigt arbete.

I detta Samtal i St Paul berättar Anders Pemer om hur det är att försöka hitta kärleken när man har Aspergers och det ständiga ungkarlslivet.

Erik Holmberg, som är präst och chef för St Paul, berättar om den ibland förlamande rädslan som följt honom genom livet.