Kroppen gav upp och jag drabbades av hjärtstopp men inte ens då började jag äta.  Jag var inte rädd att dö – bara att gå upp i vikt.

 

Idag mår jag helt okej. Det där med att må helt okej är inget jag trodde var möjligt.

I 20 långa år led jag av anorexi, bulimi, ortorexi, BDD och dystemi och ett självhat som inte visste några gränser. När jag vid 24 års ålder väger lika lite som en fjäder stannar mitt hjärta. Men inte ens det får mig att vända och välja livet. Det skulle ta ytterligare år och dyrbar tid av mitt liv innan jag vänder.

I Mexico och i en liten fiskeby genomgår jag en inre förvandling. Jag bor på ett yoga och meditationscenter där jag genonför flertalet tysta retreats och det är där jag slutligen inser att jag vill bli frisk.

Idag jobbar jag som författare, livscoach och driver den egna podcasten, ”Jag tror det kallas livet”. Min debutbok ”Jag vill bara vara fin” blev startskottet för min karriär, den karriär jag drömmer om ska skänka hopp, mod och förändring åt andra. Jag jobbar också med att få världen att vakna ur sin egna valda dvala och att vi ska lära oss om vårt värde oberoende av yttre ting.

Jag föreläser om anorexia, bulimi, ätstörningar, bdd, depression, dystemi, självmordstankar, självmordsförsök, emotionell personlighetsstörning, prestationsångest, perfektionism, självkänsla samt hur det är att växa upp i dysfunktionellt hem. Men allra mest pratar jag om hur det är att vara människa i en värld där vi lär och förväntas vara allt annat än det.

Under åren har jag medverkat en del i media, bland annat Topphälsa, Expressen, tidningen Nära, P4 Kristianstad och blivit utsedd till månadens baam brud.

Jag tror att vår tids största problem varken stavas krig, miljö, virus eller missbruk – jag tror den heter låg självkänsla.

Mer om Stephanie:

Intervju för P4 Kristianstad:

Stephanie Brown om sitt matmissbruk

Stephanies podcast:

Jag tror det kallas livet

Stephanies debutbok (finns även som ljudbok):

Jag vill bara vara fin