Psykiskt sjuk Otillräcklig Jobblös.
Det var mina första tankar jag hade under de första åren som psykiskt sjuk.

Jag fick min diagnos som bipolär typ 1 när jag var 15 år, hamnade på behandlingshem och trodde aldrig att jag skulle ta mig ur det – med det gjorde jag. Idag ser jag det mer som en fördel, en fördel att kunna tala öppet om psykisk ohälsa och att få utlopp av min kreativitet i konst, musik och ord.

Som föreläsare vill jag inspirera ungdomar med psykiska ohälsa till att gå sin egen väg. Jag berättar om mina erfarenheter, delar med mig av mina egna verktyg och att det går att ta plats, trots funktionshinder. Jag tar även upp min tid i skolan som mobbad, om utanförskap och vikten av att känna sig behövd både i skolan, arbetslivet och privatlivet.

För mig är det så oerhört viktigt att kunna dela mig av mina egna erfarenheter eftersom det kan ge någon annan hjälp. Jag vill inte att någon ska behöva känna sig ensam, så som jag gjorde under min skoltid och därför är jag föreläsare.

Att gå sin egen väg tar tid, krävs mod och mycket envishet. Jag vill bevisa för andra att det går att bli i princip vad som helst (eller vem som helst), bara du själv tror på det.

Mer om Lina:

Samtal i St Paul

Linas bipoläritet drev henne till utmattning

Läs Linas berättelse på VÅGAPRATA:

“De jobbiga känslorna varar inte för evigt”

Lyssna på podden VÅGAPRATA (psykisk ohälsa på sociala medier)

Lina blev utsatt för nätmobbing och rasism