Jag var den somaliska Askungen, där jag fick stå vid spisen så fort jag satte foten i det som skulle vara mitt nya hem. Där jag skulle få vara ett tryggt och välmående barn.  Men jag visste aldrig om jag skulle få gå till skolan eller tvingas stanna hemma för att arbeta. Medan jag bryggde kaffe, lagade mat, serverade och skötte om sex andra barn, drömde jag mig bort. bort från den elaka styvmamman som ständigt fann nya uppgifter och spottade hemskheter. Bort till ett skrivbord där jag skulle kunna sitta och läsa och skriva

Jag heter Kinsi Eid och är född 1983 i Somalia men flydde med en främmande familj när inbördeskriget bröt ut. Efter fem år på flykt nådde jag min slutdestination Sverige. Åren med familjen jag flytt med och bodde hos i Sverige blev en mardröm med främst verbal misshandel men även fysisk, och mitt psykiska mående blev under åren allt sämre – ångest, depression , PTSD  och självmordsförsök.

Min själ var en fågel som flög världen runt utan att finna någonstans att bygga bo. Och jag var fågeln som ingen ville ha

En natt många år senare vaknade jag och kände att jag inte ville leva längre – men denna natt skulle komma att förändra mitt liv, det blev ett steg mot ett liv i självrespekt. När jag reste till Gambia 2009 mötte jag en barnflicka som påminde mig om mig själv. Jag mådde så dåligt när jag såg på henne och tillät inte henne tvätta mina kläder eller hämta mat åt mig, jag ville servera henne istället, hennes blickar sa allt vad hon inte behövde säga. Från och med den dagen så lovade jag mig själv att aldrig ge upp och att kämpa för mig själv men även för andra barn i samma situation oavsett vad som händer.

Ord är så kraftfulla – de kan lyfta en människa men även sänka hen till den djupaste avgrund

Idag är jag frisk och min vardag handlar om att försöka finna balans mellan mammalivet och vardagslivet. Jag har en fil.kand. i organisering och ledning av arbete i välfärd där mitt huvudområde är socialt arbete. Vidare är jag diplomerad samtalsterapeut och motivationscoach. Idag arbetar jag som skolkurator och har nyligen kommit igång med mitt företag efter min mammaledighet.

I mina föreläsningar hoppas jag att du ska få med dig något tänkvärt in i ditt liv – jag vill öppna upp för samtal om den verbala misshandeln och de blockeringar och trauman som det kan ge. Jag vill bidra med hopp, mod, kunskap och verktyg om hur du kan bidra till förändring för barn som utsätts för verbal och psykisk misshandel i sina hem idag.

Jag vill föreläsa om det här för att nå ut till fler och skapa förändring. Mina erfarenheter är ett belysande exempel, men det är ett exempel bland alltför många.

Mer om Kinsi:

Läs om Kinsis självbiografi – Jag, Kinsi, Den bortkomna flickan

Lyssna på Kinsi i Samtal i  St Paul

Kinsi flydde till Sverige från Somalia och blev utsatt för misshandel