Carin Aissa Nabseth har diagnoserna bipolär 1, ADHD och har haft flera psykoser. I sin föreläsning delar hon med sig av sin erfarenhet av sina diagnoser och vad som har lett fram till hennes återhämtning.

Jag föreläser om ”min resa” genom slutenvård och öppenvård – även tvångsvård som bältesläggningar och tvångsinjiceringar – erfarenhet av mina diagnoser och om vad som har lett fram till min återhämtning. Mina erfarenheter av boendestöd samt polishämtningar, såväl positiva som negativa är också något som jag har med i mina föreläsningar. Som anhörig delar jag även med mig av mina erfarenheter av våld i nära relationer, min uppväxt med en bipolär mamma och tidigare förhållanden med män med bland annat missbruksproblem, psykoser och rättspsykiatrisk vård.

Jag håller även föredrag tillsammans med min nuvarande make som har schizoaffektivt syndrom. Våra föredrag handlar bland annat om hur vi hanterar de utmaningar vi har kring vår psykiska hälsa, våra diagnoser och livets glädjeämnen.

Förutom att föreläsa håller jag kurser, jobbar som journalist samt med brukarrevisioner och brukarstöd.

Hjärnkollsambassadör har jag varit sedan starten,  jag vill bryta de fördomar som finns mot psykiskt funktionshindrade i samhället.

Mer om Carin:

Lyssna på Carins föreläsning om kärlekens helande kraft i St Paul:

Kärlekens helande kraft