Jag heter Anna

Jag vill berätta om min resa från att ha arbetat hela mitt liv och efter en omorganisation med utbytt arbetsroll blev sjukskriven för utmattning och därefter gick in i en djup depression med resulterade i självmordsförsök och tvångsinläggning inom psykiatrisk slutenvård.

Jag är utbildad beteendevetare och beroendeterapeut. Jag har studerat på Stockholms Universitet och tog min examen 2005. Därefter har jag jobbat med personalfrågor men under de senaste åren med mestadels socialt arbete, främst som uppsökande socialsekreterare.

Min vändpunkt kom när jag till sist fick rätt hjälp, med rätt planering och stöd. Idag är jag tillbaka och arbetstränar på en arbetsplats där jag trivs och kan utvecklas. Det jag vill belysa i mina föreläsningar är bland annat hur den situationen jag hamnade i skulle kunna förhindras genom att förbättra kunskapen hos psykiatrin, socialtjänsten, arbetsgivare mm.

Jag har diagnos ADHD (diagnostiserades som vuxen), utmattning, depression, GAD samt PTSD – vilket jag kan berätta om i mina föreläsningar.

Mer om Anna:

Lyssna på Annas Samtal i St Paul

Annas utmattning ledde till 6 månader på slutenvården

Artikel i Amelia (premium)

Jag gick från yrkeskvinna till att ligga bältad och skrika på hjälp